Brezplačna dostava za naročila nad 40 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

NOVO > 100% naravna kozmetika Phyt's
Profesionalna organska kozmetika s certifikatom COSMEBIO, narejena v Franciji.

Blog

MASKNE IN KAKO V SPOPAD Z NJIMI?

27. januar 2022
MASKNE-ZAŠČITNA-MASKA-VNETJE-KOŽE-AKNE-NEČISTOČE-PROBLEMATIČNA-KOŽA
Svetovna zdravstvena kriza je bistveno vplivala na stanje naše kože. V trenutnih razmerah nas večina išče izdelke, ki bi olajšali posebna stanja kože, s katerimi se pred pogostim nošenjem maske nismo soočali. Povpraševanje je predvsem na osnovni higieni in ohranjanju zdrave kože, kot tudi na kombinaciji izdelkov za tretiranje lokaliziranih problematik. Vsakodnevno nošenje maske vsekakor povzroča neprijetne spremembe na koži, saj poveča površinsko vlažnost, večjo proizvodnjo sebuma, poškoduje pH, poveča temperaturo kože in povzroči draženje zaradi fizičnega trenja maske ob kožo.

Posamezniki, ki nosijo masko vsak dan opažajo da:
  • nošenje maske povzroča akne
  • je koža bolj občutljiva in pordela
  • pod masko koža srbi, pojavljajo se lišaji
  • koža postaja tanka in premalo prožna
  • je prekrvavljenost kože slabša in s tem sama polt bolj blede barve
Maska, ki jo nosimo več ur dnevno na koži povzroča mikro raztrganine, ki olajšajo vdor patogenih bakterij in nečistoč. Poleg tega ob dihanju postane okolje pod masko vlažno in vroče, kar predstavlja idealne pogoje za rast bakterij. V tem okolju se na koži zadržuje znoj, sebum in bakterije kar posledično privede do opaznih nečistoč, lišajev in anomalij kot so akne oziroma »maskne«. Skovanka predstavlja stanje kože, povzročeno z dolgotrajnim nošenjem mask, pri katerem govorimo o mehanskih aknah (acne mechanica).

Kako se izognemo tovrstni problematiki kože zaradi nošenja mask? 

Bistvenega pomena je pravilna dnevna higiena kože. Brez čiščenja obraza po ustreznem protokolu zjutraj in zvečer ne bo rezultatov. Priporočamo novejša in modernejša čistila Skeyndor, ki zadostijo potrebam tudi najbolj zahtevne in občutljive kože. Praviloma vsebujejo bistveno manj sestavin kot smo vajeni, so brez parabenov, parfumov in drugih spornih kozmetičnih sestavin ter bazirajo na naravnih rastlinskih izvlečkih, ki spoštujejo pH kože in vsebujejo postbiotične fermente, ki zagotovijo vzdrževanje zdrave kožne mikro flore, zahvaljujoč njihovim probiotičnim učinkom. Dodatno pomagajo vgrajeni minerali in mikroelementi kot so magnezij, cink, železo, litij, ki so priporočeni za remineralizacijo, razstrupljanje in krepitev kožne bariere.

 čistila-za-kožo-probiotiki-dvojno-čiščenje-zdrava-koža-gel-mleko-olje-esenca-odstranjevalec

Namesto dnevne negovalne kreme izberite raje lahko fluidno emulzijo z antioksidanti, ki je nekomedogena in vam ne bo zamašila por. Emulzijo nanesite vsaj 15 minut pred nošenjem maske. V primeru, da so se maskne že pojavile na področju kože pod masko pomagajo proizvodi, ki vsebujejo niacinamid, retinoide, cink ali BHA kisline, ki so še posebej primerne za nego zvečer.

skeyndor-kozmetika-retinol-niacinamid-cink-bha-kisline-nega-kože