Brezplačna dostava za naročila nad 40 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

NOVO > 100% naravna kozmetika Phyt's
Profesionalna organska kozmetika s certifikatom COSMEBIO, narejena v Franciji.

Blog

JESEN JE IDEALEN ČAS ZA NEGO OBRAZA V SALONU

22. oktober 2020
Jesen se je v oktobru pokazala v vsem svojem čaru. Tako kot ob vstopu v nov letni čas zamenjamo garderobo, je pomembno da temu prilagodimo tudi našo nego kože. Da boste v tem času primerno negovane si preberite 4 glavne razloge, zakaj je jesen pravi čas za obisk kozmetičarke.

Kozmetičarka-analizira-kožo-mladi-ženski

1. Ne glede na letni čas je izjemno pomembno da ugotovimo, kakšen tip kože sploh imamo, kakšno je naše trenutno stanje kože in katere so glavne problematike, ki jih je potrebno obravnavati. Šele na podlagi tega lahko svoji koži zagotovimo pravilno profesionalno in domačo nego. Vse to lahko ugotovi kozmetičarka z diagnostično kamero, pri čemer podrobno analizira kožo. Naprava izvede različne meritve s pomočjo moderne, polarizirane in UV svetlobe, ki ob dotiku s kožo popolnoma neboleče izvede meritev in poda rezultat. S kamero vam določi tip kože, hkrati pa izvede več meritev za popolno diagnostiko kože:

  • Navlaženost kože
  • Globino gub
  • 3D prikaz gub
  • Pigmentiranost
  • Akne
  • Podkožne nečistoče
  • Razširjene pore
  • Prekomeren keratin
  • Občutljivost kapilar
Glede na rezultate vam kozmetičarka ustvari popolnoma unikaten tretma v salonu, ki vam bo zagotovil bolj učinkovite in hitreje vidne rezultate, hkrati pa bosta skupaj lahko ustvarili tudi primerno rutino za nego doma.

2. Tako kot vsako obdobje, ima tudi poletje svoje slabosti, in sicer predvsem to, da našo kožo zelo obremeni. Nekaj mesečna izpostavljenost soncu in vročini, pa vetru in slani vodi pusti posledice na koži. Na njej se kopičijo ostanki znoja, loja, odmrlih celic in umazanije iz zraka. Jeseni priporočamo, da koži obraza privoščite dober piling. V kozmetičnem salonu bo ta opravljen dosti bolj učinkovito in globinsko kot doma. Kozmetičarka lahko naredi kemični piling z AHA kislinami (% deleža kislin lahko prilagodi vašemu tipu kože in ga tako opravi varno, brez negativnih posledic), encimski piling ali piling z napravo. Vsi pilingi odstranijo odmrle celice in odvečen loj iz vaše kože, tako da se negovalni izdelki boljše in globlje absorbirajo v kožo. Piling bo pospešil tudi mikrocirkulacijo, dovajanje kisika koži in njeno obnavljanje. 

3. Nenadna sprememba v temperaturi in ozračju prav tako vpliva na kožo, saj nas mora ta zdaj ščititi pred mrzlim in vlažnim zrakom, vetrom, centralno kurjavo, gretjem v avtu - skratka neprestanim temperaturnim spremembam. Vse te spremembe izzovejo občutljivost kože - koža postane suha in brezvoljna, poka, nastanejo ekcemi, nas peče in srbi. Zaradi tega ima koža večjo potrebo po vlagi in hranilih. Profesionalna vlažilna nega bo vašo kožo oskrbela z zadostno količino aktivnih sestavin in vlažilnih komponent ter preprečila ekstremne oblike občutljivosti in zgoraj opisane simptome. 

*Ne pozabite, da je potrebno v tem času tudi rokam nameniti posebno pozornost – ne le zaradi okoljskih stresorjev, temveč tudi zaradi pogostejšega umivanja in razkuževanja rok. Dnevno se mažite s hranljivo kremo,  enkrat tedensko ali večkrat po potrebi rokam privoščite nežen piling. S pravilno nego svojih rok boste preprečili pokanje kože na členkih, pordelost in ekcem. V hladnejših dneh pa jih seveda dodatno zaščitite z rokavicami.

4. Izognite se kupovanju izdelkov, za katere zgolj mislite, da so dobra izbira za vaše stanje kože. Ko bosta s kozmetičarko ugotovili tip kože, bo izbor prave negovalne kozmetike bistveno lažji. Posvetovanje s kozmetičarko vam bo razkrilo, katere izdelke iz vaše trenutne negovalne rutine je vredno obdržati in kako jo dopolniti za vaše unikatne potrebe.