Brezplačna dostava za naročila nad 40 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

NOVO > 100% naravna kozmetika Phyt's
Profesionalna organska kozmetika s certifikatom COSMEBIO, narejena v Franciji.

Blog

NEGA SUHE KOŽE

26. marec 2020
serum-za-kožo-hialuronska-kislina-nega-suha-koža
Za suho kožo je značilno, da je brez leska, se lušči, drobne gubice se pojavijo veliko hitreje kot pri drugih tipih kože. Pore so ozke, nečistoč je zelo malo ali pa jih sploh ni. Koža je napeta, polt transparentna. Suha koža potrebuje izdelke, ki jo oskrbijo z zadostno vlago in lipidi. Suha koža potrebuje največ nege sicer se hitro pojavijo težave. Zjutraj in zvečer očistite kožo obraza z blagimi čistili, ki ne vsebujejo mila. Uporabljajte nežno čistilno mleko in tonik brez alkohola. Paziti morate, da s čistili ne odstranite naravne maščobe, ki je še prisotna na koži. Izogibajte se čiščenju z vodo. Problem ne predstavlja  voda pač pa vsi derivati, ki so danes dodani pitni vodi.
Po čiščenju in toniranju nanesite bogate vlažilne izdelke. Najbolj priporočljivo je, da v prvem koraku nanesete manjšo količino seruma ali koncentrata in nato preko še bogato kremno teksturo. Najboljše rezultate dosežemo z vlažilnimi sestavinami, ki so identične ali podobne naravnim, ki so že v koži (hialuronska kislina in sodium PCA). Dobro je, da krema ustvari neviden zaščitni film, ki še dodatno zadržuje vlago v koži. V kremah so v ta namen dodani silikoni ali minerali, pazite le, da so nekomedogeni.

Suhi koži priporočamo enkrat do dvakrat na teden intenzivno vlažilno masko, ki globinsko oskrbi kožo, saj vsebuje večjo koncentracijo aktivnih komponent kot krema. Najbolj priljubljene so kremne vlažilne maske, ki jih nanesite v debelejšem sloju preko obraza, vratu in na dekolte. Masko pustite učinkovati 10-15 minut nato zbrišite ali odstranite z blagim tonikom, lahko pa jo v tankem nanosu pustite učinkovati preko noči.


Kaj še lahko pomaga? 

Dodatno lahko poskrbite za dobro počutje suhe kože tako, da popijete več tekočine, da je vaš bivalni prostor dovolj vlažen in, da se izogibate grobim detergentom, saj je včasih lahko prav pralni prašek ali gel za tuširanje krivec za suho kožo po telesu. Suho kožo je potrebno dodatno zaščititi z visokim zaščitnim faktorjem ob vsaki izpostavitvi sončni svetlobi. Čemu se je potrebno izogniti, če imate suho kožo?

Izogibajte se prepogosti uporabi pilingov, saj le-ti poleg tega da odstranijo odmrle kožne celice suho kožo velikokrat dodatno razdražijo in poškodujejo njen naravni lipidni plašč. Ne uporabljajte izdelkov, ki vsebujejo alkohol, AHA kisline in retinoide. Pretirano parfumirani izdelki dražijo in velikokrat sprožajo občutljivost kože. Pri športu, obisku savne ali bazena koža dodatno izgubi veliko vlage, zato jo poskusite čim prej nadomestiti z nanosom vlažilne in mastne kreme. Če obožujete kopeli svetujemo, da vodi dodate nekaj kapljic negovalnega olja. Centralno ogrevanje in klimatske naprave suhi koži dodatno škodijo. Svetujemo, da nadzirate in vzdržujete vlago v bivalnih prostorih, če je to le mogoče. Mraz, veter, sonce so zunanji motilci, ki še dodatno izsušijo suho kožo, zato jo primerno zaščitite. Vedno prisluhnite potrebam vaše kože in pravočasno ukrepajte, ko opazite, da trenutna nega ni več primerna.

Posledice nepravilne nege suhe kože

V primeru, da suho kožo ne negujemo pravilno, se pogosto razvijejo občutljivosti, kot so:
- zatezanje
- luščenje
- madeži
- srbenje
- kuperoza
- atopični dermatitis in podobno