Brezplačna dostava za naročila nad 40 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

NOVO > 100% naravna kozmetika Phyt's
Profesionalna organska kozmetika s certifikatom COSMEBIO, narejena v Franciji.

Blog

STE ŽE SLIŠALI ZA MIKROBIOM KOŽE?

24. april 2019

Matis-sensibiotik-linija-občutljiva-koža-mikrobiom-zdrava-koža

Vključite mikrobiotike v negovalno rutino vaše kože

Sprašujemo se, zakaj je vedno več občutljivih in reaktivnih kož, ki so hipersenzitivne na stres, pa naj bo okoljski, podnebni ali mikrobni. Rezultat je neudobje in zatezanje kože, lahko tudi ekcem, ki se primerja z alergijsko reakcijo. Ti problemi na koži so vse pogostejši, ker so rezultat hitrega načina življenja in povečanja onesnaženja okolja. Koža postane propustna za neželene dražilne snovi in patogene bakterije zaradi pomanjkljivosti v kožni barieri, kar se vedno rezultira kot občutljiva koža.


Ste že slišali za mikrobiom?

Beseda izvira iz grščine micro (majhno) in bios (življenje). Mikrobiom tako predstavlja floro v našem telesu (bakterije in mikrobe). In prav poškodovana mikro flora na koži je razlog, da postane koža občutljiva tako na zunanje kot notranje dejavnike, ki vplivajo nanjo.

Na podlagi analize mikrobioma in navdihnjeno z vrhunskimi znanstveni raziskavami je Matis razvil novo linijo za izrazito občutljivo in reaktivno kožo. Linija SensiBiotic ima moč, da vzpostavi ravnovesje v bioflori kože in zaščiti kožno bariero. Dosežemo hitre rezultate pomiritve občutljivosti, koži je povrnjeno udobje, obnovljeno je ravnovesje mikro flore in izboljša se imunski sistem kože.

Krema-za-občutljivo-kožo-matis-nega-nagrajena-krema

Matisovi nasveti za nego občutljive kože:

  1. Recite "NE” dražečim in parfumiranim proizvodom, uporabljajte celotni program nege za občutljivo kožo zjutraj in zvečer.
  2. Ne uporabljajte agresivnih čistil, kožo čistite z mehkimi bombažnimi blazinicami in izogibajte se grobim masažnim gibom.
  3. Izogibajte se pogosti uporabi pilingov, če že potem uporabljajte encimske sestave.
  4. Izogibajte se proizvodom, ki vsebujejo alkohol, esencialna olja, penečim proizvodom, močnim luščilcem in parabenskim dodatkom.
  5. Ob izpostavitvi sončnim žarkom uporabljajte višje UV zaščitne faktorje.
  6. Izogibajte se uživanju močnih zelišč, tobaku in alkoholu.