Brezplačna dostava za naročila nad 40 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

AKCIJA! > Skincode do 50% OFF + darilo
Akcija velja do razprodaje zalog.

Blog

ZAŠČITA PRED HEV SVETLOBO (High Energy Visible light)

12. julij 2020

nanos-sončne-kreme-poletje-morje-zaščita-pred-uv-žarki-skeyndor
Ste že slišali za HEV »High Energy Visible light”, ki trajno poškoduje kožo?

Ko razmišljamo o porjavelosti je to prav gotovo v času prihajajočega poletja. Lepo vreme in počitnice nas vabijo, zato se v tem času izpostavljamo soncu več kot ob drugih obdobjih leta. Dobre zaščitne kreme, ki so na trgu pomagajo ščititi našo kožo pred ultravijoličnimi žarki (UV) in tudi pred infrardečimi žarki (IR), pa vendar smo res popolnoma zaščiteni?

Zadnje znanstvene raziskave so pokazale, da povzroča stres tudi drugi spekter svetlobe z visoko energijo, imenovan »BLUE LIGHT«, ki prav tako doseže našo kožo in jo trajno poškoduje. To je segment vidnega sevanja z najvišjo energijo, znano tudi kot “High Energy Visible light” (HEV). Ta svetloba prihaja iz naravnega vira, torej sonca vendar jo oddajajo tudi elektronske naprave kot so: mobilni telefoni, računalniki, led luči in drugi umetni viri svetlobe. Naše življenjske navade se izjemno hitro spreminjajo in otroci so moderni tehnologiji izpostavljeni še predno shodijo. Tablični računalniki so zamenjali igrače. LCD/LED  tehnologija uporabljena za izdelavo luči in elektronskih naprav oddaja precej manj močno svetlobo kot sonce, vendar veliko večji delež modre svetlobe, kot jo je v naravni svetlobi. Modri del svetlobe prodre globlje kot UV svetloba, saj doseže vse do podkožja in povzroči dolgotrajne poškodbe.

poškodbe-sonca-uva-uvb-ir-žarki-koža-prerez

Posledice vpliva HEV svetlobe

Modra svetloba pripomore k pojavu:
  - temnih madežev na koži,
  - oslabi vezivo tkivo, kar privede do popuščanja čvrstosti kože, elastičnosti in prezgodnjih gub.

Kako naj izberemo kremo za celostno zaščito pred soncem?

Na žalost je velikokrat prav cena proizvoda merilo, ko se odločamo za nakup.  V cenenih proizvodih za zaščito ne boste našli širokega spektra zaščite, torej zaščito pred UVA in UVB žarki, infrardečimi žarki (IR) in HEV-is kar predstavlja še zaščito pred vidnim spektrom svetlobe kot je modra svetloba. V cenejših kremah so večinoma dodani samo fizični filtri (titanium dioxid, zinc oxid), ki nas ščitijo samo pred UVA in UVB žarki.

Povprašajte torej po celostni zaščiti! Krema naj vsebuje zaščito pred UVA, UVB, IR in HEV-is. Poleg fizičnih filtrov imajo te kreme tudi blago obarvanost v nežno kremni barvi, kar predstavlja dodatni filter pred modro svetlobo. Krema naj bo vodoodporna, teksturo izberite glede na tip vaše kože oziroma mesto aplikacije. Lažje, nemastne teksture so za mastne in mešane kože, bolj bogate pa za suho kožo. Priporočajo se višji faktorji, ker s tem podaljšate čas zaščite na soncu. Tudi filter naj bo primeren vašemu foto tipu;  filter nja bo višji pri občutljivih na sonce. Na proizvodih so dodatne označbe, ki ponazorijo ali je le-ta primeren tudi za otroke. Upoštevajte tudi to, kje se boste izpostavljali soncu; na sprehodu po mestu, na morju ali v visokogorju. Dobro kremo za sončenje loči od povprečnih krem tudi to, da imajo vedno klinična testiranja in dermatološki certifikat. Sončne poškodbe se skozi leta seštevajo in opekline v otroštvu se velikokrat pokažejo šele leta kasneje. Kožni rak je eden najhitreje rastočih rakov, zato bodite še posebno previdni, da res nikoli ne dobite sončnih opeklin.

Priporočamo uporabo naslednjih izdelkov

sončna-krema-za-obraz-zaščita-pred-sonce-spf-50-skeyndor                          suho-olje-za-obraz-telo-lase-uva-uvb-ir-hev-zaščita-pred-soncem-skeyndor 
SUN Protective Cream SPF50+ BLT        SUN Dry Oil Protection Body & Hair SPF50